Kan ik dit vergelijken met een ziekenhuis?

In een ziekenhuis verblijf je meestal op een kamer. In Pulderbos proberen we een huiselijke sfeer te creëren met een eigen kamer, een leef- en ontspanningsruimte voor alle jongeren, een badkamer, … Van hieruit ga je naar therapieën en naar school elders in het gebouw of op het domein.

Je doet activiteiten met leeftijdsgenoten. Misschien kan je het best vergelijken met een mix van thuis, een ziekenhuisopname, “op kot” gaan en een beetje op kamp gaan. 

Ik kan toch even goed thuis behandeld worden. Waarom moet ik daar dan verblijven?

 

Soms is er voor je genezing een zeer intensieve behandeling nodig (veel therapieën) die thuis niet altijd kan worden gegeven. Een ziekenhuis is misschien te drastisch. Daarom is het Revalidatiecentrum de juiste stap. Hier word je volledig opgevolgd.
Ook de school gaat hier gewoon (eventueel mits wat aanpassingen) verder.
Om het ziekteproces goed te kunnen opvolgen in het dagelijks leven (vb. bij epilepsie) is het soms ook aangewezen om naar het Revalidatiecentrum te komen.

Heb je epilepsie, of aanvallen (kan soms ook van andere soort zijn), dan duurt een opname van 2 tot 12 weken. De weekends van vrijdagavond tot maandagmorgen breng je thuis door. Vooraf wordt goed afgesproken met je ouders en met jou wat precies de bedoeling is van opname en hoeveel weken hiervoor nodig zijn. Af en toe gebeurt het dat het niet mogelijk is om voor de behandeling precies te bepalen hoe lang deze zal duren. We spreken dan over een zorgpad 5 opname voor epilepsie.

Voor meer info zie ook doelgroepen

Revalidatiecentrum Pulderbos